Skip to Main Content

מדריכים - כלי בינה מלאכותית: רקע כללי

כלי בינה מלאכותית למחקר

מהם כלי בינה מלאכותית?

כיום נמצאים בשירותנו מספר רב של כלים, שביכולתם לקצר ולייעל את תהליך העבודה בתחומים שונים: ניהול וארגון, ניתוח טקסטים, ויזואליזציה של נתונים, ועוד. כלי בינה מלאכותית גנרטיביים אלו לרוב מסובבים על מודלי שפה, מה שמקל על העבודה איתם. ניתן "לדבר", על כלים אלו בשפת שיחה טבעית, ולקבל תשובות מנוסחות בפשטות ובבהירות.

במדריך זה נציג כמה מהכלים הבולטים המשמשים כיום את עולם האקדמיה - אתם מוזמנים לנווט אל הכלים השונים בעזרת הסרגל העליון. 

שימו לב: עולם כלי ה-AI ממשיך להתפתח ולהתעדכן מיום ליום, ובהתאם לכך, יש לזכור תמיד להפעיל שיקול דעת וחשיבה ביקורתית בעבודה עם הכלים הללו. מומלץ לא להסתמך עליהם בצורה עיוורת, ולוודא שהתשובות/תוצאות המוצעות על ידי כלי הבינה המלאכותית אמינות לאחר קבלתם.

קצת על פרומפטים

מהם פרומפטים?

פרומפט (Prompt) בהקשר של כלי בינה מלאכותית הוא שורת קלט שכותב המשתמש בכדי לתקשר עם מודל שפה, לרוב בצורת הנחיה/שאילתה. ככל שהפרומפט מדוייק יותר בפרטי הבקשה שלו למודל, כך המענה שינתן לו יהיה יותר רלוונטי למשתמש. 

הנדסת פרומפטים:    

תחום הנדסת הפרומפטים הוא ענף מתפתח של טכניקות לכתיבת פרומפטים, בצורה שתייעל את תהליך הפקת המידע מכלי הבינה המלאכותית. מחקרים שעוסקים בניתוח התקשורת עם מודלי שפה מצאו שהדרך שבה משתמשים מנסחים את הבקשות שלהם, משפיעה לא רק על מידת הפירוט שניתנת להם במענה, אלא גם, לעיתים, בסוג המענה עצמו. לכן מומלץ להתחשב בסוג הכלי ובאופי הבקשה כאשר פונים אל כלים אלו.      

 

מוזמנים ללמוד עוד בנושא:

תאריך עדכון אחרון של האתר: 20.5.25

חלק מהתכנים באתר נכתבו בסיוע "CHATGPT